A projekt címe: Demko-Feder pihentő alvást segítő ágybelső, matrac kifejlesztése a DE-SPAN Kft-nél

A projekt időtartama: 2019.03.01. – 2021.02.28

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.09.30.

PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018 –406

Pénzügyi adatok:

projekt teljes költsége: 138.241.538 Ft

projekt elszámolható költsége: 138.241.538 Ft

önerő: 13.824.155 Ft

            ebből saját forrás: 13.824.155 Ft

konstrukció keretében igényelt kölcsön: 48.384.538 Ft

konstrukció keretében igényelt vissza nem térítendő támogatás: 76.032.845 Ft

a támogatás mértéke: 55%

A projekt rövid bemutatása:

Több mint 20 éves szakmai tapasztalat, amelynek köszönhetően a DE-SPAN Kft. már Kelet-Magyarország egyik vezető bútoripari cégévé fejlődtünk. A legjobb minőségű bútoripari alapanyagok mellett a legmodernebb bútorgyártási technológiával rendelkezünk a térségben. A folyamatosan bővülő termékválasztékunkkal és minőségi szolgáltatásinkkal, szakképzett munkatársainkkal igyekszünk ügyfeleink igényeket maximálisan kielégíteni. Külföldi piacon is folyamatosan bővülő, meghatározó szerepet töltünk be a bútorgyártás területén. Beszállítói hátterünkben csak olyan minősített és piacvezető bútoripari és belsőépítészeti cégek szerepelnek, amelyek maximálisan megfelelnek a mai kor minőségi és megbízhatósági követelményeinek.

2010. júniusában cégünk megvásárolta a DEMKO FEDER márkanevet és gyártóüzemét. A DEMKO FEDER márkanév az elmúlt 20 évben összekapcsolódott a minőségi termékek gyártásával, a minőségi alvás fogalmával. Célunk, hogy ezt a filozófiát és minőségi gyártást tovább folytassuk és a jelenlegi megszokott színvonalú szolgáltatásunkat tovább erősítsük a DEMKO termékek gyártásával.

Jelenleg 77 000 m2 telephellyel és 4 600 m2 gyártóüzemmel rendelkezünk amellyel országos viszonylatban is meghatározó bútoripari cégévé váltunk. A cég 2008-ban nyitott a külföldi piacok felé. Angolába kormányzati megrendelésre szállítottunk irodabútorokat. Sajnos az angolai piac is beszűkült, így Irán irányába nyitottunk 2014-ben. Jelen projekt keretében szeretnénk a pihentető alvást elősegítő ágybelső és matrac kifejlesztését.

A fejlesztést az alábbiakban részletezzük:

Az alvás nem csupán semmittevés: felkészít a mindennapok velünk szemben állított kihívásaira, amelyek napról-napra visznek előre az általunk kitűzött célok felé. Ezért fontos, hogy hálószobánk nyugalmat árasztó, természetes és egészséges legyen.  Ezeket a minőségi szempontokat a DEMKO® FEDER már a gyártás során kiválasztott tökéletes alapanyagokkal, a variálható bútoregységekkel és inspiráló összeállításokkal fókuszba helyezi. Az alapanyagok szépsége, az igényes formavilág, a hasznos funkciók biztosítják a tökéletes pihenést, a minőségi alvást,­ a testi és lelki regenerációt.

A DEMKO® FEDER márkanév alatt Magyarországon elsőként kifejlesztett/szabadalmaztatott DEMKO® Biosystem (Magyar Szabadalmi Hivatal, „Ágy gerincfájdalmak megelőzésére és/vagy enyhítésére”, Lajstromszám 870) igazi megoldást jelent a derék és gerincfájdalmak megelőzésére, kezelésére, és az alvászavarok elkerülésére (Regisztrált orvostechnikai eszköz: „Demko biomatracos ágybetét szisztéma”; HU/CA01/3087/06). Az ideális, személyre szabott ágybetétre mindenkinek szüksége van, a Biosystem hármas egységének – a tartókeret, az arra kerülő rugalmas duplasoros lécesbetét és a biomatrac – kiváló élettani hatását a szakmai elismerések (Superbrands 2004, 2007, 2008, 2009, 2011; MagyarBrands 2012) mellett az elmúlt 20 év visszatérő vásárlói is igazolják.

A projekt keretében új Bioszisztéma prototípus kialakítását tervezzük, melyben a rugalmas lécesbetét és a biomatrac előnyös tulajdonságait integrálva olyan ágybelsőt alakítunk ki, mely egy egységet alkot; a matracmagba integráljuk a duplasoros, rugalmas lécesbetétet. Az újonnan kifejlesztendő Bioszisztéma megteremti annak a feltételeit, hogy a népegészségügyi szempontból kiemelt jelentőséggel bíró nyaki, háti és deréktáji gerincpanaszokkal bíró lakosság minél nagyobb részéhez eljuthasson a termék, ezzel javítva az e panaszokkal élők életminőségét, továbbá csökkentve az egészségügyi ellátórendszerre háruló financiális terheket. Mindezeken túl a Bioszisztéma, mint prevenciós/megelőző eszköz is javíthatja a magyar lakosság életminőségét (megelőzi a gerincfájdalmak és alvászavarok okozta problémákat), ami szintén mérsékli az egészségügyi terheket. Az előzetes felmérések szerint az újonnan kifejlesztett integrált rendszer a nemzetközi piacokon is sikeres fogadtatásban részesülhet, a könnyebb adaptálhatóság és a kedvező élettani hatások együttese miatt.