2020-04-27

DuPont™ Corian® a szilárd felületű anyag

Mi is az a Corian®?

A DuPont™ Corian® a szépség, a színek és a gondoskodás együttes alkotása. Ez az anyag maga az erő, a tisztaság, a megbízhatóságéi a teljesítmény. Mindenekelőtt azonban inspiráció – egy különleges, hibátlan anyag, amely végtelen lehetőséged ad bármilyen tér átalakítására akár kürtérről akár beatérről van szó. Hosszú élettartamú, higiénikus, ellenálló és elegáns, a három dimenzióban formálható DuPont™ Corian® az elmúlt 40 év alatt kreatív és művészi elméknek adott teljes szabadságot.

A DuPont™ Corian®  rendkívül szilárd, nem porózus, homogén felületű anyag, mely egyharmad rész akril gyantából (PolyMethyl MethAcrylate – ként vagy PMMA – két is ismert) és kétharmad rész ásványi anyagokból áll.  A legfőbb ásványi anyagát, az Alumínium-Trihidrátot (ATH) bauxitból nyerik, amely azonos azzal az érc fajtával, amelyből az alumínium is készül.

A DuPont™ Corian® egy innovatív termék, melyben a szépség és a színek mélysége egyesül. Az ereje, megbízhatósága és hatékonysága a piacon lévő más termékek egyikével sem hasonlítható össze. A Corian® inspirációt jelent – egy szokatlan anyag a maga könnyed felületével, a képességgel, hogy bármely teret megváltoztasson és személyiséget adjon neki.

Tartós

A Corian® megjelenése nagy igénybevétel mellett sem változik, és ellenáll a mindennapos kopásnak és sérüléseknek.

Kemény

A Corian® a megjelenése óta már bizonyította kimagasló tartósságát: egy sokoldalú anyag, amely otthoni és kereskedelmi környezetben is megállja a helyét. A Corian® nem töredezik szét, az illesztések láthatatlanok és ellenállnak a folyadékok beszivárgásának.

Könnyen tisztítható

A Corian® felülete nem porózus, így a szennyeződések nem tudnak behatolni az anyagba. A kosz a felületén marad, amely könnyen tisztítható Scotchbrite® szivacs és háztartási tisztítószer segítségével.

Nem porózus

A Corian® anyaga nem porózus, higiénikus. A felülete nem engedi a folyadékok beszivárgását, így könnyen tisztítható. A baktériumok és a penész nem tudnak gyökeret ereszteni. Ha a Corian® tisztának tűnik, akkor valóban tiszta is.

Javítható

A Corian® burkolatok felújíthatók és teljesen környezetbarátok. Az erős szennyeződések és karcolások nyomtalanul eltüntethetők általános háztartási tisztítószerrel. Csak egy kis erőfeszítés, és a Corian® felülete újra makulátlan.

Hézagmentes

A színhelyes ragasztóanyagok láthatatlan módon kapcsolják össze a Corian® kemény burkolatait. Ez egyenletes felületet biztosít, amelynek köszönhetően remek összképet alkothat a különálló elemekből. Az integrált Corian®(munka)felületek, mosogatók/mosdók és falfelületek hézagmentes megjelenése azt is jelenti, hogy nincsenek a kosznak és baktériumoknak otthont adó rések.

A Corian® szilárd felületének tisztítása és fertőtlenítése

A Corian® szilárd felületének tisztítása és fertőtlenítése a lehető legkönyebb, hiszen nincs lehetősége a szennyeződésnek és baktériumoknak nincs lehetőségük „gyökeret” verni az anyagban.

Láthatatlan illesztés: a szabadság ügynöke

Ellenálló

1967-es bemutatása óta a DuPont™ Corian® bebizonyította, hogy kifejezetten tartósnak bizonyult, mellyel könnyű együtt élni. Színei és mintázatai is ellenállnak a kopásoknak és a mindennapi használatnak. Teljesen szilárd anyag, amely nem válik szét, nincsenek rajta barázdák vagy nyílások, illesztési pontjai láthatatlanok, így gyakorlatilag bármilyen dizájn kialakítására lehetőséget nyújt.

Higiénikus

DuPont™ Corian® egy nem porózus anyag. Teljesen szilárd, illesztési pontjai észrevehetetlenek, így higiéniát nyújt használójának. A baktériumok és gombák távol maradnak a Corian® felületeitől. A DIN EN ISO 846 nemzetközi szabályzatnak megfelelően független laboratórium által bizonyítottan a Corian® higiénikus anyag.

Észrevehetetlen illesztések

DuPont™ Corian® anyagáből alakított formáknak csak a képzelete szab határt. Corian® darabok összeragasztással illeszthetők össze, így barázdák nélküli hatást kelt, mely gyakorlatilag bármilyen dizájn kialakítására lehetőséget nyújt. Hosszú pultokat például nagyon könnyű legyártani, majd ezeket a darabokat minden nehézség nélkül össze lehet illeszteni a felhasznál helyszínén. A széleket lehet vastagabbra is alakítani.

Nem mérgező

DuPont™ Corian® egy semleges, nem mérgező anyag. Normális hőmérsékleten nem bocsájt ki gázokat. Égéskor széndioxidot ereszt ki, keletkező füstje világos és nem tartalmaz halogén gázokat. Ezen tulajdonságaiból adódóan a Corian® gyakran használatos köztéri berendezéseknél, érzékeny alkalmazásoknál, mint például kórházakban, szállodákban, repülőterek check-in pultjainál funkcionáló munkafelületeken és falakon.

Hőre formálható, faragható mint a fa

A Corian® két- vagy háromdimenziós tárgyak kialakításához vas vagy fa öntőmintában, ellenőrzött hőmérsékleten hőre formázható. Domborműhatású mintázatokat is lehet rányomtatni az úgynevezett „Bass Relief” technikával. Valamint hasonló eszközökkel, mint amelyeket a keményfa faragásához használnak, a Corian faragható.

Fényáteresztő és sokszínű

Fényáteresztő képessége a világos színű és a vékonyabb lapoknál érvényesül a legjobban. A Corian Translucent elnevezésű, átvilágítható sorozat hatféle színből áll és számos dizájner használja fel ezt az anyagot lámpák vagy fényeffektusok megtervezésénél. Színei szinte végtelen palettán jelennek meg, a semleges alapszíntől a kihívó tónusokig bármelyik választható, a dizájnnal harmóniában.

Környezetbarát

A Corian®  szigorú szabványoknak tesz eleget, hogy a gyártás folyamatának minden fokozatánál kiküszöbölje az energia pazarlását és korlátozza annak fogyasztását. A GREENGUARD Környezeti Kutatóintézet tanúsítványa bizonyítja, hogy a Corian® megfelel a legszigorúbb beltéri légminőségi előírásoknak.

Karbantartható

DuPont™ Corian® felülete könnyen gondozható, így az átlagos tisztítószerekkel vagy súrolóeszközökkel tisztán lehet tartani. Például a cigaretta okozta égések gondmentesen távolíthatóak el a felületről. A rongálás okozta károkat általában egyszerűen helyre lehet állítani az anyag teljes cseréje nélkül.

Szakértő feldolgozás

Cégünk asztalos szakemberei az idei évben részt vettek a Belgiumban megrendezésre kerülő mesterképzési programon, amelynek célja a Corian® szilárd felületű termékek, általános gyártási minőségének maximalizálása. Szakembereink sikeresen teljesítették a kurzust.

További letölthető anyagokért kattintson a lenti linkre

A Corian® szilárd felületű anyag valóra váltja a kreatív elképzeléseket a Corian burkolás területén.

CORIAN, Hírek