Itt kezdődik a konyhabútor tervezés: BLUM vasalat
A konyhai munka leginkább, folytonosan ismétlődő folyamatokból áll. Ez függ az Ön egyéni szokásaitól is, hogy hogyan kellene a konyhát összeállítani. Akinek reggelente kevés az ideje, az a reggelihez valókat egy karnyújtásnyira szeretné elhelyezni. Általánosan érvényes: Az utakat egyszerűen le lehet rövidíteni és ha gondolunk az ergonómiára, késöbb minden gyorsan kézre esik, hiszen minden konyhában lehetséges az optimális munkafolyamatok kialakítása.
A tevékenységek alapján a konyha zónákra osztható fel. Ez gondoskodik a rövid utakról és arról, hogy minden ott legyen, ahol szükség van rá. Néhány, egyszerű tipikus tevékenységek a konyhában:
Mosogatógép kipakolása
A rend, fél élet! Ki ne álmodna róla, hogy az edényeket minél rövidebb úton tudja elpakolni? Ezért érdemes ezeket a mosogatógép közelében elhelyezni.
Reggeli készítés
Szereti, ha a cornflakes egy mozdulattal kézre esik? Helyezze a reggelihez szükséges dolgokat lehető legközelebb egymáshoz. Így minden reggel nyugodtan indul.
Ételek főzése
Így több ideje jut az élvezetre: A főzéshez szükséges dolgokat helyezze el a tűzhely közelébe. Például az edényeket és főzőkanalakat a tűzhely alatti fiókba. Az olajakat és fűszereket pedig melléjük.
Konyhazónák
Amikor Ön ismertette főzési szokásait lakberendző kollégánkkal, akkor kezdheti ő a munkát. Kijelöli a munkaterületeket, melyeket úgynevezett zónákra oszt fel. Így minden ott esik kézre, ahol valóban szükség van rá.