2020-04-20

Blum Dynamic Space – Workflow: Itt kezdődik a konyhatervezés

Workflow – Egyszerű munkafolyamatok

A konyhai munka leginkább folytonosan ismétlődő folyamatokból áll. Már a konyhatervezés során mérlegelje, hol és milyen háztartási eszközökre lesz a későbbiekben szüksége. Így egyszerűen lerövidíthetők az utak. Konyhatervezőjével beszélgessen az ergonómia témáról is, hogy később tényleg minden gyorsan kézre essen.

Reggeli készítés

Szereti, ha a cornflakes egy mozdulattal kézre esik? Helyezze a reggelihez szükséges dolgokat lehető legközelebb egymáshoz. Így minden reggel nyugodtan indul.

Mosogatógép kipakolása

Tiszta edények helyrepakolása minél rövidebb úttal? Ideális, ha ezeket a mosogatógép közelében helyezi el.

Ételek előkészítése

Helyezzen el mindent, amire szüksége van, közvetlenül a fő munkahelynél. Így a kések, olaj vagy fűszerek mindig kézre esnek.

Ez megkönnyíti a munkáját: Konyhazónák

A tipikus tevékenységek alapján a konyha zónákra osztható fel. Ezzel utat takarít meg. És így minden ott van, ahol szüksége van rá.

Tárolás-zóna

A Tárolás zónában helyezhetők el az élelmiszerek. Itt lehetőleg már a tervezésnél ügyelni kell a könnyű hozzáférésre.

Tálalás-zóna

A Tálalás zónában találhatók az evőeszközök, étkészletek, és poharak. Praktikus, ha ezek a mosogatógép közelében vannak elhelyezve.

Mosogatás-zóna

A ”Vizes zóna” közepén van a mosogatógép és mosogatótálca. Jó, ha a mosogatókefét és más apróságot el lehet pakolni.

Előkészítés-zóna

A főző és mosogató területen találhatók azok a konyhai segítők, amikre az előkészítésnél szükség van. A kihúzóban mindig kézre esnek, és közvetlenül a munkapultnál vannak.

Főzés/sütés-zóna

A legjobb, ha közvetlenül a főzőterületnél van az edényeknek és serpenyőknek hely tervezve. A sütőtepsiket és sütési tartozékokat lehetőleg a sütő közelében kell elhelyezni.

Minden konyhában lehetséges: Optimális munkafolyamatok

Minden konyha öt zónára osztható – nagyságától és méretétől függetlenül. Jobbkezeseknek a Tárolás, Tálalás, Mosogatás, Előkészítés és Főzés/sütés zónát az óramutató járásával megegyező irányba kell kialakítani. Ön balkezes? Itt minden pont ellenkezőleg van.

A jó hozzáférés egyszerű kialakítása

Mindent kényelmesen átlátni és egyszerűen elérni? A komfortos kihúzókkal és felnyílókkal vége a fárasztó hajolgatásoknak és keresgélésnek.

Ez jó az Ön hátának

A fiókok ergonómikus előnyei: Elkerülhető a felesleges hajolás és térdelések. Még ami leghátul van is, egy pillanat alatt megtalálható – kipakolás nélkül.

Szabad hozzáférés

A felnyílók a munkalap fölé billennek, és így kényelmes hozzáférést engednek az edényekhez. Jó és biztonságos: Bármely helyzetben megállnak – így mindkét kéz mindig szabadon marad.

Teljes kihúzású fiók

A teljesen kihúzható fiókok optimális hozzáférést biztosítanak a fedőkhöz, élelmiszerekhez vagy tároló dobozokhoz – egészen a leghátsó sarokig.

Ergonómiai szintek

Rendszerezzen: Mit használ állandóan, gyakran vagy ritkán? Helyezzen el mindent a megfelelő szinten. Így megspórolja magának a fárasztó hajolgatást és keresgélést!

Tippek áttekintése

A konyhavásárlás jó előkészítése, segít a tudatos döntésekben. Így tud a konyhatervező Önhöz illő konyhát összeállítani. Itt találja azokat a fontos pontokat, amiket egy új konyha vásárlásakor figyelembe kell venni.

BLUM, Hírek