2024-05-03

A faanyagok új generációja, Egger forgácslap

Az egyik legfenntarthatóbb anyag a világon

A kezdetektől fogva a faanyag erőforrás-kímélő, felelős felhasználása mellett döntöttünk. Az Egger termékek gyártása során ezt az innovatív megközelítést ötvözzük a fenntartható gazdálkodással, a hatékony gyártási folyamatokkal és a tőlük megszokott, kiváló EGGER minőséggel.

De miért lett „még fenntarthatóbb” a faanyagok új generációja?

Annak érdekében, hogy új szintre emeljék a faanyagok gondos és felelősségteljes felhasználását, az elmúlt években komoly összegeket fektettek saját „Timberpak” újrahasznosító gyűjtőközpontjaik hálózatának bővítésébe. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően folyamatosan növelni tudták a körforgásos gazdaságból származó faanyagok arányát, és mindemellett a megszokott EGGER minőségből sem kellett engedniük. Ez egy olyan szempont, amelyet a továbbiakban még magasabb szintre szeretnének emelni. Továbbá, az új Dekoratív kollekció 24+ termékeik gyártásában kizárólag zöldenergia felhasználásával gyártott ragasztóanyagok használatára váltottak.

A még fenntarthatóbb bútorokért és lakberendezési megoldásokért – EGGER forgácslap

Az EGGER központjában egy környezetbarát termék áll: az EGGER forgácslap. A termékben a faanyag felelős felhasználása egyesül a tőlünk megszokott, kiváló EGGER minőséggel, valamint a tartóssággal és a sokoldalúsággal. Ennek oka, hogy a forgácslapban felhasznált faanyag több szén-dioxidot köt meg, mint amennyi a forgácslap gyártása során felszabadul. Ha fenntartható, modern fa alapanyagot keres, a forgácslap az egyik legkézenfekvőbb megoldás.

A forgácslap előnyei:

Amikor a fenntarthatóság és a költséghatékonyság találkozik

A környezetbarát termékeknek nem feltétlenül kell drágábbnak lenniük. EGGER forgácslapok is ezt bizonyítják. A tömörfához vagy a furnérhoz képest a forgácslap nemcsak fenntarthatóbb, hanem olcsóbb is. Anélkül, hogy ez a dizájn és a minőség rovására menne. Továbbá, az EGGER forgácslap a klímabarát és költséghatékony jellemzők mellett a dekoratív felületek számos tulajdonságával is büszkélkedhet. Mégpedig azért, mert forgácslapjaik sokféle különböző formát ölthetnek, akár élethű természetes fautánzatként, akár elegáns kő- vagy más anyagokat idéző hatásokkal.

Forrás: Fritz Egger GmbH

Dekoratív kollekció 2024, EGGER, Hírek